Om Charlotte

Mad og madens betydning for vores krop og sind har altid været min store passion. Det afspejler sig naturligvis også i min uddannelse og mit arbejde. 

Jeg blev i 2005 uddannet PBA i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.  

Herudover er jeg certificeret i metoden Senquential Oral Sensory (S.O.S) approach to feeding therapy” (level 1).

Når jeg hjælper forældre med deres børns kræsenhed eller hvis deres børn er småtspisende eller sensitivt spisende, bruger jeg altid mit speciale i S.O.S Approach to Feeding Therapy sammen med the Satter division of responsibility in feeding (sDOR) som Ellyn Satter Institute står bag.

Dette giver en helt unik tilgang til spiseudfordringerne, hvor der bl.a. fokuseres på at give børnene kontrollen over deres mad.
Og det er fantastisk at se de resultater, det giver hver enkelt familie. 

 

Men min erfaring med børns spisevaner rækker langt udover dette.

For hver eneste dag arbejder jeg nemlig med en særlig pige, der har udfordringer med både oralmotorikken, sanserne og maden.
Min yngste datter, Asta, har siden hun var 1 1/2 år haft sanseintegrationsproblemer og motoriske udfordringer pga af en grim epilepsi.  

Det betyder, at jeg også personligt arbejder med de redskaber, som jeg dagligt underviser forældre i. Og det giver en helt særlig samhørighed og forståelse blandt de søde forældre, jeg møder. 

Sidst men ikke mindst, skal det nævnes, at i mere end 10 år forsket i børns spisevaner og generelle sundhed på ét af Danmarks største forskningsinstitutter.

 

Nærvær, tryghed, kærlighed og sanser 

Det første jeg hjælper forældre med er, at det er vigtigt at have fokus på det fulde billede, når vi taler mad og måltider. Det handler ikke kun om det vores børn kommer i munden. Det handler ligeså meget om kærligheden, trygheden og nærværet omkring spisebordet. Hvis børn ikke er trygge i omgivelserne, hvis deres sanser ikke er ordentligt regulerede og de ikke er trygge ved maden, der står foran dem – så bliver der ikke spist noget.

Når vores børn skal lære at spise, handler det derfor om meget andet end blot maden. Jeg føler mig utrolig heldig at være på denne madrejse sammen med forældrene og deres børn.

 

Herudover skriver jeg også en del artikler og udvikler mange opskrifter  for magasiner og aviser. I 2015 udgav jeg bogen “Magiske Måltider”, som er en vidunderlig inspirationskogebog til, hvordan man kan lave sanselig og kreativ mad med med sine børn.

Hvis du gerne vil have inspiration til en sundere hverdag med masser af dejlige opskrifter til din baby og større barn, så hop over på Babybite.dk, som jeg også er stifter af.

 

Tusind tak fordi du læser med.

Jeg håber at kunne inspirere dig og familien til en hverdag med masser af madmod og madglæde.

Kærligst
Charlotte
Ernæringsspecialist og forfatter
Certificeret i Senquential Oral Sensory (S.O.S) approach to feeding (level 1)